dinsdag 13 december 2011

13 december 2011

De laatste keer van dit jaar een update. Over het spannende leven van Hannah. Die er helemaal vol van is dat als ze 4 is dan mag ze naar school en naar de kerk. Want Sem mag dat ook, maar Matthias is nog te klein.

Vol ook van de boerderij en alles er om heen. Geen maïs meer, want er is nu gras gezaaid. De schapen hebben ook een ander plekje gekregen. Er staan ook een stuk minder bomen en dat maakt het erf heel wat ruimtelijker! Het is natuurlijk machtig om te zien hoe een boompje om gaat, en dan helpen met de takken in de aanhanger gooien. Of helpen om al die steentjes weg te halen bij het speeltoestel en in de vijver gooien. Of die vissen en kikkers die uit die vijver kwamen. Of die nieuwe kamers en al dat geklus eromheen. Al was het alleen maar het muziekje van de wasmachine en dat de was dan even in de centrifuge gaat. Alles is mooi en interessant en moet gevolgd worden.
En daar wordt je moe van. En dan moet je veel slapen. En van slapen ga je groeien, en goed ook. Want Hannah is nu 108 cm en weegt 18,5 kilo! De lengte is aan de bovenste groeicurve en de gewicht tussen de middelste en bovenste curve. Ze is nu zelfs 4 cm langer dan Sem! Tijd voor een nieuwe overall dus...

Geen opmerkingen: