maandag 13 februari 2012

13 februari 2012

En toen was het al weer februari! Hannah is nu 3 jaar en 10 maanden en nog 2 maandjes en ze gaat al naar school! Het komt steeds dichterbij en ook zijzelf is er erg mee bezig. Maar eerst even tijd voor een statistiekje.


Lengte
De te verwachte eindlengte op basis van de lengte van de ouders is 171,194 cm.
Uw kind is nu 110 cm. lang. Dit is 6 cm. boven het gemiddelde van meisjes van ca. 4 jaar. 93% is korter en 7% is langer. De te verwachten eindlengte op basis huidige meting is 178 cm. We zullen het zien!

Gewicht

Hannah doet het dus goed. Lengte 110 cm (dus sinds haar 3e verjaardag 1 cm per maand gegroeid) en gewicht 19,7 kilo. Het is nog steeds in verhouding en haar babybuikje is nu écht weg. Ze begint een heuse kleuter te worden en dat moet ook hé als je naar school gaat. Ze heeft helaas wel last van groeipijn, ze klaagt regelmatig over pijn in benen en voeten. Maar meestal gaat het vanzelf weer over.

Ontwikkeling is ze ook goed in bij. Misschien wel voor. Ze moest op het consultatiebureau blokken in een vormenstoof doen. Nu hebben wij die vormenstoof thuis al zéker een jaar niet gezien omdat ze het niet interessant meer vind! Dus dat was een eitje. Vervolgens ging ze de blokken maar stapelen... op kleur. De ogentest deed ze ook heel goed, gelukkig maar. En doof is ze trouwens ook niet, ze is alleen vaak in gedachten verzonken en dan dring je niet tot haar door. Onze dromer.

Even een stukje wat ik in haar groeiboekje heb geschreven:
Je blijft groeien en groeien. Sinds je verjaardag al 10 cm. Je bent ook 3 kilo zwaarder geworden. Dus ook al ben je een miep met eten, je krijgt genoeg binnen om te groeien.
Je hebt je treuzelstand en soms vlugge dagen. Maar meestal is geduld nodig want als je treuzelt zorgt NIKS ervoor dat je sneller gaat.
Je hebt je draai op de boerderij gevonden en komt helemaal los. Je ontdekt je kunnen dankzij je neven die je op sleeptouw nemen.
Je bent losser én brutaler geworden ook...
Je fietst nu met 1 zijwieltje maar liever zit je op de grote skelter.
Ontwikkeling en fijne motoriek zijn in orde en ook je zicht. Je gehoor is niks mis mee, je bent alleen af en toe in je droomwereld en dan zit je afwezig voor je uit te kijken.
Je hebt nog steeds een sterke wil, maar bij aandringen luister je wel. Maar als het gaat om dingen te oefenen dan doe je pas je best als je denkt dat je het kan. En dán gaat het vaak ook goed.
Je lijkt dus in veel dingen erg op je moeder. Uiterlijk lijk je steeds meer op je vader. Je bent een mooie mix zeggen we dan.
Je bent heel erg bezig met het groter worden en dat je dan niet meer in je bed past. Maar hoe hard je ook gaat dát duurt nog wel eventjes. Gelukkig ook voor mama en papa, want je gaat al zo hard!
Je doet nog steeds graag puzzels al moeten ze wel steeds moeilijker. En je kan uren door de boekjes bladeren.

We zijn ook weer bij de tandarts geweest. Je was van te voren goed ingelicht, als je goed je mond opendoet dan krijg je een tandenborstel! Tante Arike was al met de neven geweest dus je hebt het bewijs gezien. Jij deed dus netjes je mond goed open. De tandarts vond dat je mooie witte tanden had. Dan poetsen papa en mama dus goed je tanden. Van de assistente kreeg je toen een mooi ringetje. Jij was helemaal in je nopjes ermee, je doet hem elke dag om. Máár... ik krijg nog een tandenborstel! riep je verontwaardigd toen wij onze jassen aandeden. Want ik heb goed mijn mond open gedaan! Tja, wat je belooft moet je doen he. Dus toen kreeg je ook nog een mooie tandenborstel en toen wilde je wel naar huis.


Lekker wandelen in het bos doen we gelukkig steeds vaker.

Klouteren heb je nu al aardig onder de knie.

De eerste dag van het nieuwe jaar!

Even lekker tutten met de paardjes.

Handen wassen in de nieuwe keuken.

Dikke pret aan tafel.

En zo komen we weer aan het eind van deze tweemaandelijkse update. Wéér een kijkje in het leven van ons meisje.
We genieten nog steeds met volle teugen en dat is maar goed ook want kleine meisjes worden ook groot!

2 opmerkingen:

de Ruijter zei

Ja, dat is zo en dan zijn ze moeder.....en ben jij (OMA)

Joke Vermanen zei

OK. laat nog maar even dan ;)