vrijdag 13 april 2012

13 april 2012

Het waren weer drukke weken de laatste twee maanden.
Er werd weer veel buiten gespeeld en binnen uiteraard ook.
In Hannah haar slaapkamer hebben we de keuken spulletjes uitgepakt en ingeruimd en dus werd dat weer helemaal her-ontdekt natuurlijk.


Vervolgens kwam er een fikse griep die bijna alle bewoners hier wel te pakken heeft gekregen. Hannah had een goeie verhoging en hoestte en proestte het uit. Ze is er een paar dagen ziek van geweest maar door het hoesten mocht ze ook een paar keer niet mee naar de kerk. Want dan horen de mensen het niet he?


Maar het ging gelukkig wel steeds beter en buiten spelen is gewoon goed voor je. Dus dat wordt gewoon gedaan. En dan is er van alles om je mee te vermaken, maar de pop is nog steeds heel leuk! Toen Oma naar het ziekenhuis moest voor haar been mocht Hannah haar kinderwagen mee, grote pop er in, spulletjes mee. Pop in de autostoel in de auto. Alles officieel en een plezier dat ze er van had! Na het doktersbezoek gingen we boodschappen doen dus toen de pop ook mee en ze was er maar wat trots op! Helaas past de grote pop niet in het fiets stoeltje, maar de kleine pop weer wel:


Als Papa thuis is is het natuurlijk genieten geblazen. Zo heeft hij Hannah geleerd hoe de muis werkt. En dus heeft Hannah zelf op Youtube een paar filmpjes bekeken, uiteraard onder toezicht;)


Van spelen wordt je moe, en van slapen wordt je groot dus Hannah is meestal in diepe slaap in haar bed te vinden. Is ze niet in diepe slaap dan gaat ze zelf naar de wc maar komt nog altijd vragen of wij haar weer instoppen. En ze is nog altijd lief als ze slaapt:


En toen kwam er telefoon van school. Juf Gerrie belde om te zeggen dat Hannah mocht proberen! Ze was helemaal in de gloria, want dát wilde ze wel natuurlijk. Helemaal trots nam ze haar tasje mee met Winnie the Pooh beker en broodtrommeltje met appel er in. Ook ging ze even aan Opa en Oma vertellen dat ze limonade mee mocht!
Op de fiets grote verhalen maar in de klas was ze toch wel verlegen.


En op de weg terug wist ze allemaal niet wat ze gedaan had. Als ik vroeg of ze dit of dat gedaan had kreeg ik alleen antwoord van Sem. Maar uiteindelijk bij de lunch kwam alles eruit. Ze had buiten gespeeld, de juf had voorgelezen, ze had een varken geverfd, buitengespeeld en bij haar aan de tafel hadden alleen maar meisjes gezeten.De tweede dag oefenen kwam er al minder informatie uit. Het enige wat ze herhaalde was dat ze het nog niet wist. Uiteindelijk wist ik wel te ontfutselen dat de juf had voorgelezen over een varken en dat ze dr limonade niet lekker vond.
Ik ben benieuwd of deze trend zich voortzet of dat ze toch nog wat te vertellen heeft straks....Vervolgens heeft Mama een nieuwe jurk gemaakt voor Hannah. Ze is er helemaal blij mee, ook al is het niet allemaal volgens patroon, dat ziet toch niemand. En Hannah al helemaal niet. Helaas is het weer er niet naar dat ze hem kan dragen op haar verjaardag. En dat is voor het eerst dat ze op haar verjaardag koud weer heeft!En toen kwam het fietsen nog even tussendoor, zoals al in het filmpje te zien was. Een week geoefend en ineens had ze het te pakken. En nu fietst ze trots rond en heen en weer. En kwam ze deze week nog even vertellen dat ze al zelf kan remmen dus nu kan ze wel mee fietsen naar school toch?.....Oma heeft mooie sokken gebreid voor bij haar nieuwe jurk. Hoewel Hannah er huilend op staat vind ze de sokken erg mooi. Ze wilde gewoon niet op de foto!Tante Arike ging eten koken en de kinders mochten helpen met groente snijden. In de laatste foto lijkt Hannah te zeggen: zo doe je dat. Maar ze hield haar mesje contstant verkeerd om....De boer kwam om aardappels te poten en Hannah en Matthias wilden zo graag kijken dat ze de regen trotseerden. Met paraplu welliswaar, maar op een gegeven moment kwamen ze toch maar naar binnen omdat het te nat werd.Oma heeft de gordijnen op maat gemaakt (dank u wel Oma!) en toen was er wat stof over om boeventuig te maken!

En zo komen we op het einde van deze alweer laatste update van Hannah die drie was.
Nu is ze vier en gaat ze naar school, elke dag he mama?
Zal ze nieuwe dingen beleven en ontdekken op een plek waar mama niet bij is. Ze begint haar schoolcarrière, zoals je dat kan noemen.
En volgens Sem is ze ook op school niet verlegen. Hij wist te vertellen dat ze in de wc's aan het klieren was. Ze stond met haar broek naar beneden en haar kont tegen de ruit van de deur.

En dat is dan onze Hannah!

Geen opmerkingen: