dinsdag 18 september 2012

En dag met een lach

Vandaag was er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Hannah. Het einde van de verbandwissel is in zicht! Reden voor een opgewekte Hannah:


Hier werd het verband en gewone gaas eraf gehaald. Mijn hand laat zien hoe groot de plek zondag was waar wondvocht het had vastgeplakt. Nu waren er drie kleine plekjes en alleen de laatste moest even nat gemaakt worden om het gaas los te kunnen halen.

Alles onder toeziend oog van Hannah, die normaal de boel bij elkaar huilt zo zeer doet het. Nu zei ze alleen af en toe au....Na het verwijderen van het vette gaas wat overigens (uiteraard) wel wat meer vast zat zag het er zo uit.

Toen legde zuster Inge uit dat het jeuken van het loskomen van de korstjes komt. Dus ging ze de losse velletjes en kortstjes pulken. Dat was wel irritant en pijnlijk helaas. Maar overkomelijk.


Hierna werd alles weer ingepakt met een vette gaas, gewoon gaas, verband en een gekke panty zoals wij die dingen noemen.

De dokter heeft ons ingelicht over de verwachtingen die we kunnen/mogen hebben. Zoals gezegd herstellen de meeste brandwonden zich gedurende 2 weken. Daar zitten we zondag aan en de verwachting is dat dan het grootste gedeelte inderdaad zonder korstje hersteld is. Alle huid die nu al roze is hersteld zeker zonder litteken, de rest waarschijnlijk ook als het maar binnen die 2 weken dicht is zeg maar.
Daarna is de huid nog heel broos. De bloedvaatjes liggen dicht bij de oppervlakte en springen dus snel met als gevolg dat het gaat bloeden. Maar het betekend wel dat er niet meer zo dik hoeft worden ingepakt.

Genoeg positief nieuws? Nee? nog eentje dan! We hoeven nu Vrijdag pas weer terug! Súper toch? Nog eentje dan: Hannah hoeft niet meer op de wc getild te worden. Ze mag zelf lopen van de rolstoel naar de wc, of naar de eettafel bijvoorbeeld. Hannah blij, maar Mama zeker ook. Dat sjouwen hakt er wel in! En Hannah wordt er weer wat zelfstandiger door. Ik zal nog wel helpen met aan en uitkleden omdat het verband snel omhoog rolt en dat is niet de bedoeling.

Dat was het wel hoor vandaag, na 3 keer de cd met Kabouter Plop en Piet Piraat ga ik nu genieten van het zonnetje.

1 opmerking:

Nicole zei

Arme lieve stoera Hannah!
Je bent een kanjer!!!!!!