zondag 9 september 2012

Het 'genot' van een kopje thee werd een bezoek aan de EHBO

Vanmorgen zaten we zoals altijd met z'n allen aan tafel te ontbijten.
Een hoop gekeuvel en gedoe altijd en super gezellig.

Hannah zat naast Oma en die was voor haar een kopje thee aan het inschenken voor Hannah en Sem. Sem zat met zijn hand boven zijn beker een beetje te blazen. De thee was nog heet en er moest nog koud water bij. Oma wilde net zeggen dat dat niet slim was toen Hannah het ook deed en zo de beker omstootte.
De thee ging over haar linkerbeen.

We hebben haar been meteen onder de kraan gehouden en zeker een halfuur gekoeld met lauw water. Uiteindelijk lag ze helemaal te bibberen en toen zijn we in de auto gestapt en naar het ziekenhuis in Assen gereden. Onderweg een natte theedoek erop en die nat gehouden zodat het niet vastplakte.

Ze heeft uiteindelijk 4% verbrand (een plek van 25 bij 15 cm ongeveer) bovenop haar linkerbeen. Een kleine plek op haar enkel en linkerhand en een blaar op haar linker ringvinger. Dikke laag zalf erop, vette watten, steriel gaas en verband eromheen.
Morgen moeten we om 2 uur in het Brandwondencentrum van het Martini-ziekenhuis in Groningen zijn.

Hannah was heel erg flink, tijdens het koelen heeft ze uiteraard gehuild en gegild en niks was goed. We hebben gezongen, geknuffeld en haar knuffelhond gehaald. Toen de kraan uitging heeft ze niet meer gehuild. Wel een beetje sip gekeken toen er iets gebeurde waar ze geen controle over had. Maar zolang we alles duidelijk uitlegden was het goed. De dokter mocht gewoon aan haar been zitten en voelen en ze heeft zelfs gezien hoe het been er nu uit ziet en dat is niet mooi!

Het verband schuift en beweegt wel door de dikke laag zalf dus ze moet heel erg stil zitten. Dankzij de zetpil kan ze in elk geval nog lachen en zegt ze dat het niet zeer doet. Ze ligt nu op de bank met Sem en Matthias naar Winnie the Pooh te kijken. En we zien wel hoe het loopt nu.

Blogger de Ruijter zei...
Ja, Zo zie je maar weer, een ongeluk zit in een klein hoekje..
10 september 2012 om 09:14
 
Blogger Joke Vermanen zei...
Voor je dr wat van kan zeggen is het al geschied...
10 september 2012 om 09:55
 
Blogger de Ruijter zei...
Ja, in dit geval letterlijk....
10 september 2012 om 14:15
 

Geen opmerkingen: