maandag 24 september 2012

Het verloop van de afgelopen 15 dagen.

Wij hebben foto's gemaakt om de vooruitgang te kunnen zien van Hannah's brandwond. De dokter noemde Hannah daarom het fotomodel. Maar ach, wij hebben diverse kijkers die ook wel willen weten of het nu vooruit of achteruit gaat en zo kan je meteen laten zien hoe dat er nou uit ziet als je je thee over je heen trekt....
Dus hier nog even de foto's achter elkaar:


Dit is dag 2. Er hingen eerst nog bruine vellen en er zaten flink wat blaren op de plek. Dit is er allemaal afgewassen en dat is zeer pijnlijk. Toen een dikke laag zalf, gaas, verband en gekke panty.

Dit is dag 3. Wederom gewassen en dat was vreselijk pijnlijk! De plek is nu niet helemaal rood meer maar er zitten al eilandjes van de zalf. Die maakt een beschermlaagje op de brandwond zodat eronder echte huid kan groeien. Hierover ging opnieuw zalf, gaas, verband en een gekke panty.

Dit is dag 6. Wederom gewassen en dat was vreselijk pijnlijk!Dit ziet er erg vies uit maar eigenlijk is de nephuid druk bezig hard te worden zodat de echte huid eronder genoeg beschermd is. Het natte komt dus van de zalf en die wordt vanaf vandaag niet meer gebruikt. Er gaan nu vette gazen op, gewoon gaas, verband en een gekke panty.


Dag 10. Ondertussen is dit de tweede keer dat het vette gaas vervangen werd. De eerste keer zat het goed vast omdat de huid flink nat was was het gaan hechten aan de gaas. Nu was het vrij snel los, uiteraard deed het zeer maar niet meer zwaar pijnlijk. Hier zie je dat de nephuid dus droog is geworden en korsten vormt. Aan de randen zijn de losse velletjes/korstjes al afgeplukt.
Nu werd het wederom ingepakt met vet gaas, gewoon gaas, verband en gekke panty.

Dat 12. Hier zie je dat er al een flink stuk van de nephuid eraf is. Korsten laten goed los en ze schilferde flink bij het aan en uitkleden. De nieuwe huid is knalroze en vol met slechte nood-bloedvaatjes zonder kleppen. Die waren aangelegd voor de wondgenezing. Deze pompen het bloed dus snel naar de wond als je gaat staan. Nu moet het lichaam gaan zorgen dat de huid goed gaat hechten in alle lagen. Het licht nu nog laagje op laagje en bij wrijving kan het nog los laten/blaren veroorzaken.
De wond zag er nu zo goed uit, droog, geen open huid meer. Dat betekende geen verband meer!

Dag 15. Mama heeft ondertussen elke keer een paar korstjes geplukt en nu is er nog maar 1 plekje over. Nu mag de huid het weer zelf doen. De slechte bloedvaatjes opruimen, goede vormen en zorgen dat de huid goed gaat hechten. Nu mag Hannah weer zonder rolstoel. Overal aan mee doen. En dragen wat ze lekker vind zitten.

Geen opmerkingen: