dinsdag 13 oktober 2015

Hannah's 8e levensjaar voor de helft!

Zo ben je 7 jaar alleen en zo wordt je grote zus! Hannah is er helemaal van in de wolken, en eigenlijk iedereen in huis. Er worden al plannen gesmeed en namen verzonnen. En de gedachte aan hoe oud ben ik als de baby zo oud is veroorzaakte al aardig wat lachsalvo's. Maar iedereen, van oud naar jong, is er van onder de indruk. Hannah ook! Want zo vertelde ze aan Oma dat het mooiste cadeau voor haar verjaardag toch wel was dat ze een broertje of zusje krijgt! Een betere reactie kan een ouder zich niet wensen.

Op maandag morgen 20 april mocht Hannah het op school vertellen. Ze wilde haar nieuwe shirt laten zien uiteraard! Maar praatte haar mond voorbij voor ze dr jas uithad. Heel raar.... Juf kreeg er kippenvel van en ik drie zoenen van haar. Ze is ook heel blij voor ons. En Hannah mocht haar nieuwe shirt in de klas laten zien. Ja het was nog vroeg, 7 weken is nog pril, maar waar je hart vol van is stroomt je mond van over. En Gods wonder delen we graag!

Na die tijd heb je ook nog wel heel wat beleefd, het is nu tenslotte oktober!
Op je verjaardag was er iemand op school die proefjes deed, en uiteraard mocht de jarige helpen voorin de klas!
Vervolgens werd er nog flink geknutseld aan een brug voor het thema water!Op 24 april waren de koningsspelen op school en het was gelukkig lekker zonnig en droog!

Op 2 mei vierde papa voor de hele familie dat hij op 28 april jarig was. Wel 33 jaar werd hij dit keer. En op die dag heb jij heerlijk gespeeld met al je nieuwe lego. Alles stond in elkaar en je hebt geloof ik met elke neef wel apart gespeeld en heerlijk genoten.


En toen was het eindelijk moederdag en mocht Hanah haar knutsels aan mij showen. Een mooi zelfgeschreven 'gedicht' (ik kan helemaal niet tennissen maar omdat de van neef Sem compleet anders is wéét ik dat het ook nog eens zelfverzonnen is!) helemaal mooi met een bewaardoosje erbij!

En op 11 mei was het eindelijk zo warm dat er met water gespeeld kon worden. Jullie hebben elkaar kletskledder nat gespoten en daarna rondgerend tot je bijna droog was. Niks leukers dan dat toch?


Op 13 mei waren Papa en Mama 10 jaar getrouwd. Om dat te vieren gingen we met z'n drietjes een lang weekend weg naar Zoetermeer. Dit viel samen met Hemelvaart en dus had jij mooi een donderdag en vrijdag vrij. We vertrokken al op woensdagavond en kwamen zondagavond weer thuis. We hebben ons goed vermaakt met lekker eten, spelletjes, films, we gingen zelfs naar de Bioscoop om de film Home te zien. Ook zijn we naar de stadsboerderij geweest en hebben gewandeld over het oude floriadeterrein van 1992. En we zijn lekker wezen uitwaaien en schelpen zoeken op Scheveningen. Hieronder een paar foto's van alles wat we gedaan hebben. Helaas kreeg je een buikgriepje maar je hebt toch nog van alles kunnen genieten. 

 


 

 
 
 


Op 30 mei heb jij je zwemdiploma C gehaald. Het laatste wat je wilde halen. Hierna wilde je graag op paardrijles.... Afijn, wij zeiden bij diploma B nog dat C dan de laatste keer was dat we naar zwemles moesten. Maar nu komen we er over een jaar of 6 weer met je broertje of zusje!

 En zoals bij altijd bij deze zwemschool: als je je C-diploma haalt mag je de badmeester en juf in het water gooien!
En we gingen ook nog even op de foto met juf Wietske!Op 12 juni vierde jij je feestje. Eerder voelde mama zich niet goed of was er een ander feestje of was het geen mooi weer. Maar op 12 juni was het heerlijk zonnig. We begonnen de middag met cadeautjes, daarna cupcakes versieren en vervolgens hebben we nog spelletjes gedaan in het bos. Na de wandeling naar huis mocht iedereen afkoelen met een ijsje en werd er op het erf gespeeld tot alle kinderen weer waren opgehaald. Iedereen had het naar zijn/haar zin!

 


Jullie gingen ook in juni op schoolreisje naar Drouwenerzand. Het was gelukkig niet zo heet als op je feestje. Jullie hebben je er prima vermaakt met alle attracties en eten en drinken zoveel je wilt!....
óók vierde juf Gerrie haar verjaardag in juni, het was een druk feest, maar het grootste feest was toch wel dat jullie je rapport meekregen!

Wat voor ons ook wel een klein feestje was, alleen al vanwege jouw overwinning, is dat je een spreekbeurt hield. Mama heeft jou en twee andere topleerlingen van de klas een aantal weken begeleid bij het zelf maken van een spreekbeurt. Jullie hebben zelf een onderwerp gekozen, vragen bedacht bij het onderwerp én de antwoorden op internet gevonden. En toen alledrie een spreekbeurt gehouden. Die van jou ging over water. Mama was er niet bij toen je de spreekbeurt hield maar volgens de juf heb je het goed gedaan. En dat voor ons meisje die in groep 1 nog in huilen uitbarstte omdat je mocht trakteren... je bent dit hele jaar gegroeid in je zelfvertrouwen. Je weet wat je wel en niet wil, je durft over je eigen grenzen heen te gaan in een vertrouwde omgeving en je hebt geleerd van je af te bijten als het nodig is. We zijn trots op je!

Het allergrootste feest van het schooljaar was toch wel dat juf Gerrie ging trouwen met haar Henk. Ze had een mooie rode jurk aan en jullie hadden mooie cadeau's voor haar gemaakt. Dit was wel een mooie feestelijke afsluiting van je jaren met juf Gerrie. Na de zomervakantie ging je tenslotte naar de bovenbouw en zou je andere juffen krijgen!


 


 Groep 4 (waaronder jij dus) had de namen op een dienblad geschreven.
 Groep 3 had de handen op een schort getekend en ingekleurd.

 En als afscheid van juf Gerrie zelf heb jij haar deze chocolademedaille gegeven die zei: Beste juf.
En een mooie kaart waarop je zelf had geschreven:
Bedankt dat u mijn juf was.Op 2 juli was er als afsluiting van het schooljaar een fancy fair. Er was van alles te doen en je kwam met een mooi vogelhuisje thuis. Maar het was zó warm dat we vooral in de schaduw bleven....
Dit jaar gingen wij niet op vakantie in de zomervakantie maar werd de huiskamer verbouwd! Ook werd er geschilderd in de tent omdat het zoveel regende. Je kreeg een nieuw gordijn omdat het anders zo heet werd op je kamer áls de zon dan wel scheen! Mama maakte allemaal vlechtjes omdat je een lang weekend bij Oma Huisman ging logeren. En als die vlechtjes eruit komen heb je krullen!
Er werd geknutseld van alle cadeautjes die je op je feestje kreeg. Met een flesje cola won je een mooie coca cola koptelefoon! Én er ging wéér een tand uit!En omdat je grote zus wordt mocht je 2 keer mee als Mama op controle ging in het ziekenhuis. De ene foto is van de 20 weken echo. De andere foto is van een gewone controle. Maar omdat toen oma Huisman ook mee was maakte de verloskundige speciaal nog even een echo. En printte de foto voor jou, voor oma én voor Mama!
 De 20 weken echo vond je maar lang duren, maar je snapte de helft ook niet van wat we zagen. Soms zag je achteraf op de foto pas wat er bedoeld werd. Maar Mama en Papa hebben uitgebreid genoten van het kijkje in Mama's buik.
Jij zei dat het leek of de baby aan het bellen blazen was. Maar die 2 rondjes zijn van de navelstreng.


En toen was de vakantie al weer voorbij en stond de eerste schooldag voor de deur. Uiteraard heb ik weer een foto van gemaakt van hoe je er toen uitzag. Zo leuk om je te zien groeien!

De eerste week op school kwam je er achter dat eind groep 4 werk niet het zelfde is als begin groep 5. Je mag een heleboel lezen, maar moet er ook nog vragen over beantwoorden. Dus veel begrijpend lezen, en dát moet je nog goed onder de knie krijgen. Je was dan ook de eerste week wel wat down en teleurgesteld. Maar dat geeft niks. Nu kan je naast al die nieuwe dingen (aardrijkskunde en geschiedenis) óók leren wat leren is!
Al doende leert men en zo merkten we dat je langzaam weer wat vertrouwen in jezelf kreeg.
Met een spellingtoets nam je je eerste cijfer mee, een 10! Maar met minder hadden we geen genoegen genomen van jou toch?
Op een andere toets had je een lager cijfer en daar bleek al weer dat je te snel wilt werken óf niet goed leest. Want begrepen had je het wel. Afijn, het nieuwe schooljaar is opengebroken en je hebt het inmiddels wel naar je zin in groep 5. Hopelijk duurt dit tot het einde van het schooljaar!


En school doet daar alles aan want er zijn regelmatig leuke dingen te doen. Naast dat je de nieuwe lessen natuurlijk ook wel leuk begint te vinden! Er kwam iemand op school om jullie te leren steetdancen. En dat was heel cool, aldus jij en Sem. Toen jullie thuis kwamen moest er meteen door gedanst worden!Op de foto's en een filmpje die de juf maakte, was te zien dat bewegen niet vrij gaat bij jou. Je nam het nogal serieus op! Maar je hebt je vermaakt en dat was mooi!


 Er was ook een feest ter ere van juf Gerrie. Zij werkte 25 jaar op deze school. Speciaal daarom hebben alle klassen muziekles gehad. Jouw klas kreeg les op de saxofoon! En de uitvoering was op de dag dat er feest werd gevierd.
Je vond het heel leuk maar ook wel moeilijk spelen.
Samen met een klasgenootje uit groep 6 mocht je ook nog een cadeau aanbieden aan de juf. Dát vond je ook wel heel leuk!
Het was een bijzonder halfjaar waarin je duidelijk gegroeid bent, niet alleen in lengte en gewicht maar ook qua ontwikkeling. Je bent en blijft ons lachebekje, maar hebt af en toe ook een sjaggo bui.
Het blijft lastig om met teleurstelling en tegenslag om te gaan. Maar je merkt ook dat je van leren wijzer wordt. We denken dat je, zeker voorlopig, goed op je plek zit in groep 5. Wie weet wat we er van vinden aan het einde van het schooljaar?

Dan sluiten we nog even af met een leuke anekdote die Oma meemaakte onderweg op de fiets van school naar huis:
Er werd gepraat over een nieuw meisje in de klas en dat die dan misschien wel op Sem verliefd zou worden. Maar meldde Sem vervolgens, Sven is verliefd op jou Hannah. Waarop jij, nogal droog, opmerkte: dan blijf ik maar uit zijn buurt want ik ben niet op hem!
Heerlijk die logica zo, bleef dat maar zo als je groot was...

Wij zijn in elk geval dankbaar dat we weer zo'n lange tijd van jou hebben mogen genieten.
Heer hoe heerlijk is uw naam!

Geen opmerkingen: