woensdag 13 april 2016

Hannah's 8e levensjaar voor de 2e helft.Het laatste halfjaar van je 8e jaar was uiteraard vol van het uitzien naar een broertje of zusje. Want dat bleef tot het einde geheim. Een cadeautje geef je ook niet met erbij de uitleg wat er in zit. Nee alles bleef een verrassing tot het einde!Maar tot de baby geboren was heb je je prima vermaakt met andere dingen.

Zo werden er koekjes gebakken en tanden gewisseld.


Ook werden er op school wel eens foto's gemaakt en dan bleek dat je het prima naar je zin hebt in de klas.


Al vind je het op de voorgrond staan nog steeds spannend en blijf je liever zitten. Je doet het wel en zo hoort het ook.

Maar tijdens de gesprekken op school bleek dat je het soms wel eens te erg naar je zin hebt. Soms zit je te kletsen met anderen en let je niet op in de klas. Maar ook bleek dat je ruim de tijd nam voor je normale werk zodat je niet toekwam aan je extra werk... Dus moet je nu eerst je extra werk doen en dan je normale werk, en dat blijk je prima aan te kunnen!Speciaal voor de zondag draaide mama nog snel even een rok voor je in elkaar. Want je had nog niets anders voor netjes en het was zo onderhand toch wel koud aan het worden. Bovendien gingen we elke zondag naar de échte kerk (zoals je het zelf noemt) en dan hoor je netjes gekleed te zijn.

En het bleek maar weer eens dat je de fotogenieke genen van je moeder hebt...Met Sinterklaas bleek dat je dit jaar ook duidelijk doorhad wie nu de cadeautjes regelde. Mama had als voorbereiding alles al op tijd ingepakt. Maar je zei tegen mama dat je graag nieuwe stiften wilde. Mama zei daarop dat je dát even door moest geven aan de Sint. Nou, merkte je op, dat doe ik toch net? Heel helder kind... dus je wist wat je kon verwachten.

Op school werden er lootjes getrokken en moest er een surprise komen. Allemaal spannend want nieuw, maar mama is een knutselkoningin dus dat kwam wel goed.En toen was daar je broertje. Het feit dat het geen zusje was zorgde dat je even diep moest zuchten. Je was toch wel teleurgesteld, want je blijft de enige meid en dat vond je jammer. Maar na een paar dagen merkte je op dat je Nathan toch wel net zo lief vond als een zusje. Gelukkig maar!
Uiteraard wordt er veel geknuffeld en moest je hem trots aan Oma Huisman showen. Ook ging er een foto mee naar school én beschuit met muisjes!


 Oma de Ruijter was de kraamzuster en tante Arike (en eigenlijk de rest ook wel een beetje) hielp heel hard mee in het huishouden.

Op 5 december ging Nathan voor het eerst in bad, en natuurlijk moest iedereen daar met zijn neus bovenop staan. En jij hield zijn voetjes wel even warm. Want hij was maar een koukleum en hield niet van uitgekleed worden!


Ondertussen werd er ook nog sinterklaas gevierd en je bent natuurlijk weer lekker verwend! Maar op de een of andere manier was de spanning dit jaar nog beter van je gezicht af te lezen... én de lol én ja wat eigenlijk niet?!
Ook op school vierde je sinterklaas en kreeg je een mooie kaptafel als surprise!


 Als grote zus bleek je een super hulp.. maar soms gewoon een grote sta in de weg. Maar ja, als je zo lang hebt gewacht dan wil je elk moment benutten om je broertje te betutten...
En soms moesten wij jou betutten.. want helaas moet je nog steeds je bord leeg-eten....

En toen was daar eindelijk het moment waar je al naar hebt uitgezien sinds je je poppenwagen kreeg.. samen met mama wandelen met een baby in de wandelwagen. Dus dat hebben we uiteraard een paar keer gedaan!
 
En dan bleek dat Nathan prima in de poppenwagen paste....

 Met kerst gingen we lekker gourmetten!
En uiteraard werd er ook weer geknuffeld en getut....


In het nieuwe jaar kregen we sneeuw, ijspret en zelfs ijsvrij! nog meer knuffels en lekkere wandelingen in het bos.


Af en toe 'gevecht' om wie de wagen mag duwen maar uiteindelijk duw ik hem toch het meest...
 Ik bleek niet alleen moeder maar ook poppengrootmoeder te zijn. Best wel bijzonder als je dochter met jouw pop van vroeger speelt.


Je hebt voor jezelf een lijstje gemaakt met taken maar bleek daarnaast ook nog voor andere dingen inzetbaar te zijn.
Tot nu toe houd je je aan de lijst, maar inmiddels mopper je er ook wel eens op... Maar we zijn trots op je dat je zélf wilde helpen!

De was wordt met militaire precisie opgevouwen, of in elk geval een poging tot...Samen met Matthias had je besloten gevangene te gaan spelen. En daar horen natuurlijk foto's bij van hele gemene boeven!

Je broertje bleef maar groeien natuurlijk en dus wilde je vaak met hem op de foto! Hier is hij al weer 10 weken oud!

 Maar ook jijzelf zat niet stil. Na wat gewiebel kwam de volgende tand er al weer uit! Dit was nummer 8.

Voor Oma de Ruijter haar verjaardag maakten we snel eens wat foto's waar jullie allemaal op staan.
Maar als het mooi weer is doen we ze nog eens over in de zon! Jullie zien allemaal zó bleek...


Maar daar zat je hoor, als een koningin te rijk met je broertje!
 Speciaal voor je barbies, en ander speelgoed, kreeg je een mooie kast waarin gespeeld én opgeborgen kan worden. Dit was weer reden genoeg om je een tijdje niet beneden te zien..
Maar er bleef blijkbaar nog genoeg tijd over om éven een onderonsje met Nathan te hebben.
 Toen Oma Huisman jarig was gingen we lekker uit eten bij een wokrestaurant... maar jij nam pizza en patat!

Omdat mama een heleboel borstvoeding in de vriezer had liggen werd er af en toe een fles gegeven. Maar Natahn dronk hele grote flessen en dat vond je af en toe best zwaar...


Op 13 maart 2016 werd Nathan gedoopt. Daarvan kan je hier meer foto's zien. Maar jij vond het nodig om nog even gekke bekken te trekken...
 Op school knutselde je dit leuke paasstukje waarin je chocolade-eitjes kreeg, wat vooral heel grappig was... er zat de volgende morgen een gekookt ei in!Op school had je ook nog eens een lekker paasontbijt.

En omdat je dit jaar op een woensdag jarig bent wil je je feestje graag op die dag vieren. Dus worden er uitnodigingen geschreven! Zoals op je takenlijst staat, gaan we elke zondagavond een spelletje doen óf wandelen bij mooi weer. En dan wil jij uiteraard de wagen met Nathan wel duwen... kan je hem meteen even bijpraten over de laatste roddels..
 Op je vorige verjaardag had je al aangegeven dat je graag op paardrijles wilde. Dat is er helaas nog niet van gekomen. Maar je oefent hier alvast met aaien. En je schrikt er niet voor weg.
 Onze dromer...

 Zo af en toe heeft Mama weer tijd gevonden om leuke creaties in je haar te maken. Al heb jij het stilzitten een beetje verleerd...

Behalve als je een boek voor je neus hebt... en dat lezen doe je nog steeds erg graag!
En zo sluiten we wéér een bijzonder halfjaar af van onze mooie dochter Hannah. We beleven heel wat met jou en genieten van je lach, giebels en rare kreten. Af en toe willen we je wel eens achter het behang plakken... maar dat hebben we niet in huis! Je bent een prachtmeid met genen van je vader en je moeder en af en toe lijk je vooral op de één of de ander. Maar van ons beiden ben je een grote schat!

Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk, een mooier geschenk ken ik niet!

Geen opmerkingen: